๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฒ๐—ฒ๐—ป๐—ธ๐—ผ๐—บ๐˜€๐˜ ๐—œ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฟ๐—ฒ๐—ด ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ท๐—ฒ๐—ฐ๐˜ ๐—•๐—ถ๐—–๐—ผ๐—ก๐—ฒ๐˜ ๐—บ๐—ฎ๐—ฟ๐—ธ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜ ๐—ฏ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ฒ ๐—บ๐—ถ๐—ท๐—น๐—ฝ๐—ฎ๐—ฎ๐—น.


In de inspirerende omgeving van projectpartner Vepa the furniture factory in Emmen kwamen de projectpartners van het Interreg VIa Project BiCoNet op vrijdag 24 mei jl. bijeen om de voortgang van dit veelbelovende project te bespreken. De bijeenkomst markeerde een belangrijke mijlpaal voor het project, waarbij Vepa the furniture factory, moduco GmbH en Grondstoffen Collectief Nederland, de voortgang presenteerden.

Het Interreg VIa Project BiCoNet richt zich op het ontwikkelen van duurzame businessmodellen door middel van kunstmatige intelligentie (KI) om duurzame waardecreatie te bevorderen. De onderzoeksresultaten en de voortgang van de projectpartners werden met trots gepresenteerd, waarbij de eerste resultaten zeer positief zijn.

Een belangrijk doel van het project is het ontwikkelen van modulaire oplossingen die voor zowel de huidige projectpartners als meerdere bedrijven inzetbaar zijn. Hiermee hoeven bedrijven niet hun volledige processen radicaal te veranderen, maar enkel specifieke onderdelen aan te pakken om hun activiteiten te verduurzamen met behulp van kunstmatige intelligentie.

Naast Vepa the furniture factory, Moduco GmbH en Grondstoffencollectief Nederland, zijn ook de Genossenschaftsverband Weser-Ems e.V., Hanze Alfa-college Rijnland Instituut, Hochschule Osnabrรผck HS Osnabrรผck MKT – Campus Lingen, IT Hub en Grafschafter Volksbank eG betrokken als projectpartners. Samen zetten zij zich in om de doelstellingen van het project te realiseren en duurzame innovatie te bevorderen.

“De bijeenkomst vandaag heeft laten zien hoe ver we al zijn gekomen en bevestigt het potentieel van het BiCoNet project. De samenwerking tussen de verschillende partners is essentieel voor het succes van dit project, en we kijken uit naar de verdere ontwikkelingen,” aldus projectleider Prof. Dr.-Ing. Wolfgang Arens-Fischer.

Het project BiCoNet wordt uitgevoerd in het kader van het Interreg VI-programma Deutschland-Nederland en wordt met 6,9 miljoen euro medegefinancierd door de Europese Unie, het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken (EZK), MWIKE NRW en MB Niedersachsen, alsmede de provincies Groningen, Fryslรขn, Drenthe, Flevoland, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg.

Partners